Fysik

Henfald og aktivitet (hospitalsfysik)

30. marts 2021 af CecilieBebsi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne opgave, som jeg har vedlagt.
Jeg har løst del a, men er gået i stå med b.

b) Hvor lang tid skal bestrålingen vare for at opnå, at aktivitet af de producerede 111In-kerner er 7,0 GBq?

Jeg er gået helt i stå og aner ikke hvordan jeg skal løse denne opgave
 

Vedhæftet fil: Opgave 4 modul 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2021 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& \left (7.00\;GBq \right )=\left (7.45\;GBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2.806\;\textup{d\o gn}}}\\\\&& \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2.806\;\textup{d\o gn}}}=\frac{7.00}{7.45}\\\\&& \ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{2.806\;\textup{d\o gn}}=\ln\left (\frac{7.00}{7.45} \right )\\\\&& t=\frac{\ln\left (\frac{7.00}{7.45} \right )}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left ( 2.806\;\textup{d\o gn} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Henfald og aktivitet (hospitalsfysik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.