Matematik

Hjælp til polynomier

02. april 2021 af sara2626100 - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2021 af peter lind

Brug programmernes hjælpefuntion eller en manual


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2021 af mathon

Hvis det ikke er essentielt at øve brug af hjælpemidler
løses disse to ligninger let ved håndkraft:

                         \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& -2x^2+16x+96=0&\textup{divideres med -2}\\\\&& x^2-8x-48=0\\\\&& \begin{array}{lll} a=1\\b=-8\\c=-48\\ d=256\\ \sqrt{d}=16\end{array}\\\\&& x=\frac{-b\mp\sqrt{d}}{2\cdot a}\\\\&& x=\frac{8\mp16}{2}=4\mp 8\\\\&& x=\left\{\begin{matrix} -4\\12 \end{matrix}\right.\\\\\\ \end{array} 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2021 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& 5x^2-10x+5=0&\textup{der divideres med 5}\\\\&& x^2-2x+1=0\\\\&& (x-1)^2=0\\\\&& x=1 \end{array} 


Skriv et svar til: Hjælp til polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.