Kemi

Navngivning af ester

05. april 2021 af Magnus944 - Niveau: B-niveau

Kan i hjælpe med denne?

Jeg kan ikke helt komme frem til det rigtige. 

Der er en propan side kæde, en metylhgruppe og en ester.

Men hvordan går jeg sat det hele sammen ?


Svar #1
05. april 2021 af Magnus944

Her er billedet

Vedhæftet fil:pære.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{ethansyrepropylester = propylethanoat} \end{array}


Svar #4
05. april 2021 af Magnus944

Tak. Ser denne hydrolyse korrekt ud?

Vedhæftet fil:pære ester hydro.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2021 af mathon

      Nej.


Svar #6
06. april 2021 af Magnus944

Hvad gør jeg forkert??


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. april 2021 af mathon

           \small \small \small \small \begin{array}{lllllll}& C-\overset{\overset{\begin{array}{l} O\end{array}}{||}}{C}-O-C-C-C\;\;+\;\;H_2O\;\;\;\;\longrightarrow \;\;\;\;C-\overset{\overset{\begin{array}{l} O\end{array}}{||}}{C}-OH\;\;+\;\;HO-C-C-C \end{array}


Skriv et svar til: Navngivning af ester

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.