Fysik

Harmonisk svingning

07. april 2021 af Jørgensen12 - Niveau: A-niveau

En harmonisk svingning har amplituden 0,20 m og perioden 2,0 s. Massen af det svingende legeme er 0,10 kg.

a. Opskriv bevægelsesfunktionerne for svingningen, hvis faseforskydningen antages at være nul
b. Bestem den maksimale fart og acceleration
c. Angiv til hvilke tidspunkter efter svingningens start, at systemet første gang opnår henholdsvis maksimal fart og acceleration.

I opgave a fandt jeg frem til funktionen:
x(t)=0.20m\cdot sin(3.141592654\frac{1}{s}\cdot t)

I opgave b har jeg prøvet at først finde v(t) ved at tage x'(t), og derefter finde ekstremaer for v(t) ved at løse v'(t), men her får jeg ikke rigtig noget svar. Er der noget jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2021 af janhaa

b)

hva får du?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2021 af janhaa

b)\\x'(t)=v(t)=0,2\cos(\frac{\pi}{s}t)*\frac{\pi}{s}=0\\ etc...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2021 af janhaa

b)

a(t)=v'(t)=-0,2*\frac{\pi^2}{s^2}*\sin(\frac{\pi}{s}*t)=0\\ etc...


Svar #4
07. april 2021 af Jørgensen12

Jeg finder frem til en maksimal fart på 0,63 m/s

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2021 af mathon

Ja
        \small \begin{array}{lllll}\\&& v_{max}=0.2\cdot \pi \end{array}


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.