Kemi

Alkaner-navngivning og molekylformel

08. april 2021 af Helina (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 
Nogle der kan hjælpe med at udfylde skemaet? eller forklare hvordan man skal gøre? 

Mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2021 af Larxx

2-methylpentan 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2021 af Larxx

2,2-Dimethyl-butan 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2021 af Larxx

hexan


Svar #4
08. april 2021 af Helina (Slettet)

Den sidste er er det også en 2,2-Dimethylbutan ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2021 af mathon

           \small \textup{3-methylpentan}


Svar #7
08. april 2021 af Helina (Slettet)

Mathon, hvad svare du 3-methylpentan til ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. april 2021 af mathon

endnu en alkan med 6 C-atomer


Svar #9
08. april 2021 af Helina (Slettet)

ah okay. tak. 
Men passer det, at strukturformel 4 også er en 2,2-Dimethylbutan da de er forgrenet som nr 2. på hver deres side? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. april 2021 af janhaa

Den sidste er 2, 3-Dimethylbutan 


Svar #11
08. april 2021 af Helina (Slettet)

så nr 1 hedder=  2-methylpentan. nr 2=2,2-Dimethylbutan nr 3= Hexan og nr 4: 2,3-Dimethylbutan 

Er det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. april 2021 af mathon

    Ja.


Svar #13
08. april 2021 af Helina (Slettet)

Når man skal finde molekylformel for hver struktur i skemaet, skal man så tælle deres forgrening med? så f.eks. hedder 2-methylpentens molekylformel = C6H14


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. april 2021 af Larxx

#13

Når man skal finde molekylformel for hver struktur i skemaet, skal man så tælle deres forgrening med? så f.eks. hedder 2-methylpentens molekylformel = C6H14

Ja.


Svar #15
08. april 2021 af Helina (Slettet)

Har prøvet at udfylde et andet skema. Nogle der kan vil tjekke om de er navngivet korret? samt hjælpe med den sidste. 


Skriv et svar til: Alkaner-navngivning og molekylformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.