Fysik

Laserpen

08. april 2021 af Ukloge - Niveau: C-niveau

Nogle som kan hjælpe mig med disse opgaver?

En laserpen til skolebrug lyser med en effekt på 0m1 nW. Lysets bølgelængde er 532nm.

a. Hvilken farve har laserlyset?

b. Hvor stor er laserfotonernes energi? Giv svaret i både J og aJ

c. Hvor mange fotoner udsender laseren pr. s?


Svar #1
08. april 2021 af Ukloge

til opgave b. er det vel bare formlen: 

E_foton = h * c/lamba


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2021 af janhaa

ja:

E=hf\\ c=\lambda f\\ f=c/\lambda\\ \\ E=h*\frac{c}{\lambda}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du har skrevet>

0m1 nW

Du mener sikkert 0,1 mW. Det ser ud til, at du har forskubbet højre hånd.

Du har ret med hensyn til spørgsmål b.

For at besvare spørgsmål a må du søge på nettet efter farver. Der findes sider, hvor der  står, hvilke bølgelængdeområder, der svarer til bestemte farve grupper.

Hvordan vil du selv løse spørgsmål c?


Skriv et svar til: Laserpen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.