Matematik

To linjer er parallelle (Find vinkler)

11. april 2021 af Quarr - Niveau: 9. klasse
Kan I beskrive, hvordan man kommer frem til den sidste vinkel i opg. 12, som er vedhæftet nedenunder? :-) På forhånd, tusind tak!!!:)

12.1 V=85

12.2 W=?

Ved ikke hvordan jeg finder frem til den sidste vinkel. Har det noget med topvinkler/vinkelsum at gøre?

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2021 af AMelev


Ensliggende vinkler ved parallelle linjer er lige store.
w er ensliggende med vinklen på 54º, da de begge har venstre ben ud af de parallelle linjer og højre ben på den skrå linje.

NB! v = 85º


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2021 af mathon

Nabovinklen til en vinkel i en trekant er lig med summen af trekantens to øvrige vinkler.


Svar #3
11. april 2021 af Quarr

#1 og #2

Mange tak for jeres hjælp! ;-) Er meget glad for al den hjælp jeg får! :-)

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: To linjer er parallelle (Find vinkler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.