Fysik

Atomfysik

12. april 2021 af Gullt - Niveau: B-niveau

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til fremgangsmåden til fremtidige opgaver.

Opgaven lyder således: 

Beregn antallet af jernatomer i 1 g jern. Du kan antage, at jernet stort set består af jernisotopen 56/26 Fe. Anvend formlen i boksen Atomers masse til at finde massen af et jernatom.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2021 af AngelOneOne

Hej,

Find jerns molvægt for den pågældende isotop (ved atomer, er molvægten den samme som atomvægten for isotopen).

Divider derefter molvægten med antal gram jern:

Mw(jern) i gram/mol divideret med 1 g jern = antal mol jern.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll} \textup{Antal atomer:}\\& N=\frac{1\;g}{55.934939\;\frac{g}{mol}}\cdot \left ( 6.02214\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2021 af CecilieBebsi (Slettet)

Se:
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=222468 


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.