Matematik

Opgave 10 i forberedelsesmaterialet

13. april 2021 af Nakskov92 - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt starts problemer med denne opgave, jeg skal bruge denne formel:

f(x)=\frac{M}{1+c*e^-^k*^x}

En der kan hjælpe mig lidt i gang med, hvilke oplysninger jeg skal bruge :)

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2021 af janhaa

f ' (2,5) = 0

og

f(2,5) = 80


Svar #2
13. april 2021 af Nakskov92

Okay, så jeg skal finde den afledte funktion :D
Tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2021 af AMelev

                   

Ad #1 Det er væksthastigheden - ikke f(x) - der er størst for x = 2.5, så f ''(2.5) = 0, men du skal bruge 3 ligninger, hvis du skal bestemme forskriften, da der er 3 ubekendte.

Brug i stedet sætning 3 side 18 i forberedelsesmaterialet.
At væksthastigheden er størst efter 2½ år er, så vidt jeg kan se, (irrelevant) bonusinfo.


Svar #4
14. april 2021 af Nakskov92

Hej jeg har skrevet følgede :) 
Håber det er korrekt 

Vedhæftet fil:.......png

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2021 af AMelev

Det er nogenlunde OK (Værkshastighed). 

Jeg ville nok snarere skrive: Væksthastigheden er størst, nå leguanen er 2.5 år, og på det tidspunkt har den nået halvdelen af sin øvre vægtgrænse M, så ...


Skriv et svar til: Opgave 10 i forberedelsesmaterialet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.