Matematik

procent

14. april 2021 af marta05 - Niveau: 9. klasse

Hvad er 3 % af 360 kr.? Svar med 2 decimaler.

Et beløb inkl. moms er 360 kr. 

Hvad er beløbet ekskl. moms? Svar med et helt tal.

8 ud af 60 var overvægtige.

Hvor stor en procentdel var overvægtige?

Prisen på en vare stiger fra 5,60 kr. til 5,90 kr.

Hvor mange procent er stigningen?

Saldoen på en konto er 19.604,25 kr. efter at have stået i 9 år til en rente på 4 %.

 Hvad blev der oprindeligt indsat på kontoen?

Udregn 120 % af 2 kr.

25 % udgør 12 kr.

Hvad er hele beløbet?

kan i hjælper mig løser de opgaverne Mange Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2021 af Moderatoren

Det er dig, som skal løse opgaverne. For at man kan hjælpe dig, så skal du skrive de problemer som du har. 

Start med første opgave. Hvad er du i tvivl om?

"Hvad er 3 % af 360 kr.? Svar med 2 decimaler."

360 kr = 100 %.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2021 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2021 af AMelev

Godt at vide om procentregning - Regler
%1. Man regner fra % til decimalbrøk ved at flytte kommaet 2 pladser til venstre, 3% = 0,03
%2. Man regner fra decimalbrøk til % ved at flytte kommaet 2 pladser til højre, 0,234 = 23,4%
%3. Man tager p% af et tal ved at gange p% med tallet (p% af ~ p%·), 5% af 735 = 5%·735 = 0.05·735
%4. Man lægger en procentsats til et tal ved at gange tallet med 1 + procentsatsen, 
        200 + 5% af 200 = 200·(1 + 5%) = 200·1.05. Formel Efter = (1 + p%)·Før
%5. Man lægger samme procentsats til flere gange ved at gange med (1 + p%) for hver gang.
       Fremskrivningsformlen Kn = (1 + p%)n·K0 eller skrevet på en anden måde 
       Slut = (1 + p%)n·Start,
    hvor n er antal fremskrivninger med p%, K0 er Startværdien og Kn er Slutværdien

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.