Matematik

Statistik bestem den øvre kvartil

15. april 2021 af hestetøsen - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der en der kan hjælpe mig jeg er gået helt i stå ved opgaven som jeg har vedhæftet 

Jeg er helt med på hvordan man beregner den øvre kvartil, men jeg skal gør rede for hvad det fortæller om løbetiderne og det er der jeg går i stå. for det fortæller vel bare noget om, hvor mange der var knap så hurtige eller har jeg helt misforstået det?  jeg får den øvre kvartil til 44,31

Vedhæftet fil: opgave 5 c.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2021 af Anders521

#0 Den øvre kvartil kaldes også for 75%-fraktilen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2021 af AMelev

                       
#0 Hvordan har du fået en nøjagtighed på 2 decimaler? Har du ikke aflæst på sumkurven?

Øvre kvartil = 44.3 min (= 44 min og 18 sek.) fortæller, at 75% af løberne løb strækningen på mellem 30 min og 44.3 min. 
eller
Øvre kvartil = 44.3 min (= 44 min og 18 sek.) fortæller, at 25% af løberne brugte mere end 44.3 min. på at løbe strækningen.


Svar #3
19. april 2021 af hestetøsen

Nej jeg har brugt tallene fra kartilsættet jeg har lavet til opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2021 af AMelev

Hvordan har du lavet det? Det havde været bedre, hvis du havde vedhæftet hele opgaven og beregninger.
Men uanset hvad giver 2 decimalers nøjagtighed ikke rigtig mening.


Skriv et svar til: Statistik bestem den øvre kvartil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.