Kemi

Beregning af Vapor Pressure

20. april 2021 af Antarian - Niveau: Universitet/Videregående

This is the final part of a problem.

Opløselig hed for substanser opløst i vand ved 25 grader beregnet til: 

For PO2= 0.2 bar, solubility was 3*10-4M

For PN2=0.75 bar, solubility was 5*10-4M

For PCO2=0.05 bar, solubility was 2*10-3M

Hvad er vapor pressure ved 25°C af vandet i opløsningen under forudsætning af Raoults lov.

Vapor pressure af rent vand at 25°C er 3167 Pa = 0,03167 bar. 

Hvordan går jeg til den her? Har prøvet at lede efter formler men kan ikke finde en som passer. Jeg ahr fundet nogle hvor molbræken indgår men hvordan skal jeg kunne bruge molbrøken her når jeg hverken har koncentrationer eller stofmængder? 


Skriv et svar til: Beregning af Vapor Pressure

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.