Kemi

lysin og glutaminsyre

24. april 2021 af Hans12333 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at forklare hvorfor Lysin (Lys) siges at være et positiv ladet aminosyre og glutaminsyre (Glu) negativ ladet ved fysiologisk pH ( pH= ca 7)? (Se bilag)

Vedhæftet fil: 2021-04-24 (3).png

Svar #1
25. april 2021 af Hans12333

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2021 af Jiraiya

Hej Hans

Det du skal kigge efter er sidegruppen. Du kan se både Lysin og Glutaminsyre har en sidegruppe der går nedad som kan enten protoneres eller deprotoneres.

Lysine's side chain (pKa = 10,53) vil ved pH = 7 blive protoneret da pH < pKa og dermed få en positiv ladning.

Glutamic acid side chain (pKa = 4,25) og vil ved pH = 7 blive deprotoneret da pH > pKa og få en negativ ladning.


Skriv et svar til: lysin og glutaminsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.