Matematik

Undersøg, om f er en løsning til differentialligningen

26. april 2021 af gral - Niveau: A-niveau

a) En funktion f er bestemt ved f(x)=x^(3)+x^(2)+x. Undersøg, om f er en løsning til differentialligningen  
                                                                        ((dy)/(dx))-3y=-3x^(3)- x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2021 af mathon

.

                             \begin{array}{l|c} \qquad \qquad \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}-3y&-3x^3-x+1\\\hline\\ 3x^2+2x+1-3y&-3x^3-x+1\\\\\hline\\ 3x^2+2x+1-3y&-3x^3-x+1\\\\\hline\\ 3x^2+2x+1-3\cdot \left ( x^3+x^2+x \right )&-3x^3-x+1\\\\\hline\\ 3x^2+2x+1-3x^3-3x^2-3x&-3x^3-x+1\\\\\hline\\ \qquad \qquad -3x^3-x+1&-3x^3-x+1\\\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: Undersøg, om f er en løsning til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.