Kemi

Estere navngivning

26. april 2021 af Natand - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en kemi rapport og har svært ved at navngive de dannede ester. Så håbede der måske sad et klogt hoved. På forhånd tusind tak

a) Methansyre+Methanol=?

b) Methansyre+3-methylbutan-1-ol (isoamylalkohol)=?

c) Methansyre+2-methylpropan-1-ol (isobutanol)=?

d) Ethansyre+ 3-methylbutan-1-ol (isoamylalkohol)=?

e) Ethansyre+Propan-1-ol=?

f) Ethansyre+Benzylakohol=?

g) Ethansyre+Octan-1-ol=?

h) Propansyre+Ethanol=?

i) 2-hydroxybenzoesyre (Salicylsyre) obs: fast stof+Methanol=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2021 af mathon

                    \begin{array}{lcc} &\textup{\textbf{ofte anvendt}}&\textbf{IUPAC}\\ \textbf{a)}&\textup{methansyremethylester}&\textup{methylmethanoat}\\\\ \textbf{b)}&\textup{methansyre-3-methylbutanester}&\textup{3-methylmethanoat}\\\\ \textbf{c)}&\textup{methansyre-2-methylpropylester}&\textup{2-methylpropylmethanoat}\\\\ \textbf{d)}&\textup{ethansyre-3-methylester}&\textup{3-methylethanoat}\\\\ \textbf{e)}&\textup{ethansyrepropylester}&\textup{propylethanoat}\\\\ \textbf{f)}&\textup{ethansyrebenzylester}&\textup{benzylethanoat}\\\\ \textbf{g)}&\textup{ethansyreocthylester}&\textup{octhylethanoat}\\\\ \textbf{h)}&\textup{ptopansyreethylester}&\textup{ethylpropanoat}\\\\ \textbf{i)}&\textup{salicylsyremethylester}&\textup{methylsalicyloat} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2021 af mathon

rettelse af

                   \begin{array}{lcc} \textbf{b)}&\textup{methansyre-3-methylbutylester}&\textup{3-methylbutylmethanoat} \end{array}


Skriv et svar til: Estere navngivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.