Matematik

Differentiering

27. april 2021 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Hvordan differentierer jeg denne trigonometriske funktion?

h(t)=sin(\frac{\pi}{t})

t\epsilon [ 0;2\pi ]

1. Bestem h'(t)

2. Bestem tangentens ligning i t_0=\frac{\pi }{2}


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af StoreNord

h(t) er en sammensat funktion:
Den ser sammensat af
       den indre funktion,  Pi/t      og
       den ydre funktion sin()
https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/differentiation-af-sammensat-funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2021 af AMelev

Heller ikke differentiation af sammensatte funktioner er kernestof på hfB, så hvis I har arbejdet med det, må du søge uden for formelsamlingen, fx i linket i #1 eller i det materiale, I har arbejdet med.
Læg lige et billede af opgaven op.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.