Matematik

Bestem E(x) og forklar betydningen af dette tal

27. april 2021 af Namchan - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg er helt lost på hvad der menes med at skulle finde E(x).

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af oppenede

Du skal bruge formlen:
{\displaystyle \displaystyle \operatorname {E}(X)=\int \limits _{0}^{\infty }(1-F(x))\,dx-\int \limits _{-\infty }^{0}F(x)\,dx,}

Dvs. arealet mellem y=1 og kurven over den positive del af x-aksen, minus arealet mellem y=0 og kurven over den negative del af x-aksen. Sidstnævnte er 0, da F er 0 for negative x (følger af monotonisitet af CDF). Jeg tænker at det forventes man antager at halvdelen det område figuren viser er over grafen, da grafen forekommer at være ulige symmetrisk om y=½.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2021 af AMelev

                         

Da det er fordelingsfunktionen for en normalfordeling, er E(X) = 50%-fraktilen (medianen) og dermed løsningen til ligningen F(x) = 50% = ½. Aflæs på grafen.
"Den gennemsnitlige vægt af poserne er .... kg",  alternativt "Halvdelen af poserne vejer over .... kg og halvdelen under".


Skriv et svar til: Bestem E(x) og forklar betydningen af dette tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.