Matematik

Differentialregning

27. april 2021 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Kan I hjælpe med opgave b?

Jeg har brugt formlen 'tangentens ligning' og fik 1. 

På min facitliste står der:

 y=t-\frac{\pi}{2}

Hvordan kommer jeg frem til det?

Jeg fik

h(t_0) = 0

h'(t_0)= 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af ringstedLC

b) Indsæt i tangentligningen:

\begin{align*} y &= h'(t_0)\cdot (t-t_0)+h(t_0) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2021 af peter lind


Svar #3
27. april 2021 af 1234vedikke

#1 det var også det jeg gjorde, men jeg ved ikke hvor jeg har regnet forkert

y=1+0\left(x-\frac{\pi }{2}\right)

y=1


Svar #4
27. april 2021 af 1234vedikke

Nå vent, jeg har byttet rundt


Svar #5
27. april 2021 af 1234vedikke

men hvorfor står der 't' i facitet, jeg har skrevet x?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. april 2021 af AMelev

Brug din formelsamling - det er en rigtig god ven at ringe til :) 
Se side 20 (98).
Hvad er problemet?


 


Svar #7
27. april 2021 af 1234vedikke

#6 Jeg har allerede løst den, jeg havde blot byttet rundt på værdierne og kom til at multiplicere med den udifferentieret funktion ind i parentesen i formlen for tangentligningen :) Det jeg spurgte om var, hvorfor variablen i facitet er 't', for jeg har bare skrevet 'x', men det var et dumt spørgsmål og jeg har fundet ud af hvorfor. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. april 2021 af ringstedLC

#7

Det jeg spurgte om var, hvorfor variablen i facitet er 't', for jeg har bare skrevet 'x', men det var et dumt spørgsmål og jeg har fundet ud af hvorfor.

Husk; i flg. SP er der ingen dumme spørgsmål.

Men du indså formentlig, at den uafhængige variabel hedder t.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.