Matematik

Kateters længde med vinkelhalveringslinje

28. april 2021 af 00hf - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave b.

Jeg har kigget formelsamlinger igennem samt på nettet.
Som I kan se på det vedhæftede billede, kender jeg vinkel A, hypotenusen og siden BC (den er måske ikke vigtig her)

Kan jeg få hjælp til evt. formler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2021 af janhaa

b)

likebeint trekant med 30o, 30o og 120o.

Dvs |AD|= |BD| = 8/\sqrt{3}=\frac{8\sqrt{3}}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2021 af peter lind

vinkel B er 90º-30º = 60º Vinkel ABD er derfor 60º/2 = 30º = A. Trekanten ABD er derfor ligebenet


Svar #4
28. april 2021 af 00hf

Ligebenet trekant... Giver meningen. Forstår dog ikke hvor tallet 3 kommer ind.

Men.. Jeg skal finde længden af AD og BD. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2021 af peter lind

 Det er en ligebenet trekant vinklerne 30º, 30º og 180º-60º = 120º Du kender ogsåen side. Brug sinusrelationerne


Skriv et svar til: Kateters længde med vinkelhalveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.