Matematik

Benyt et 95%-konfidensinterval til at afgøre, om andelen af personer, der stemmer på liste Å, har ændret sig signifikant.

29. april 2021 af gral - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne? Jeg har skrevet en formel op som der står i facit at jeg kan bruge.


a) Benyt et 95%-konfidensinterval til at afgøre, om andelen af personer, der stemmer på liste Å, har ændret sig signifikant.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2021 af janhaa

95 % KI svarer til 1,96 (og ikke 2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2021 af peter lind

Hvad skal du have hjælp til ?


Svar #3
29. april 2021 af gral

Opgaven på skærmbilledet. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal udregne opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2021 af peter lind

Du skal bare bruge formlen. Hvis det observeredeværdi på 4,1% falder uden for konvergensintervallet er der en signifikant ændring ellers ikke


Svar #5
29. april 2021 af gral

Hej Peter 

Mit problem er at jeg ikke kan finde ud af at sætte værdierne ind de rigige steder i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2021 af peter lind

p-hat er 4,1%, n=1762

Fejli #4 Der skulle stå 4,8%


Svar #8
29. april 2021 af gral

Mange tak for hjælpen! Jeg får dog noget imaginært når jeg indsætter tallene, ser det rigtigt ud ellers? (billede vedhæftet)


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. april 2021 af peter lind

p-hat = 4,1% = 0,041  Det er ikke 4,8% der er lig p-hat Du skal se om de 4,8% ligger i intervallet


Svar #10
29. april 2021 af gral

Tusinde tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2021 af AMelev

#1 I forbindelse med konfidensinterval for binomimalfordeling regnes med 2 og ikke 1.96. 


Skriv et svar til: Benyt et 95%-konfidensinterval til at afgøre, om andelen af personer, der stemmer på liste Å, har ændret sig signifikant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.