Matematik

graf for en tæthedsfunktion

01. maj 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau

Hvordan tegner man en graf for en tæthedsfunktion i tnspire?  

Vedhæftet fil: 2021-05-01 (8).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2021 af AMelev

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Svar #2
02. maj 2021 af javannah5

Hvordan bruger jeg grafen til at bestemme F(7)?


Svar #3
02. maj 2021 af javannah5

???

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2021 af AMelev

F(t) = \int_{-\infty }^{t}f(x)dx=P(X\leq t)

Du kan bestemme F(7) på flere måder i Nspire :

1) Tilnærmet værdi via grafværktøjet ved at at bestemme arealet under f-kurven fra fx -100 til 7.
Det skulle jo egentlig være fra -∞, men det kan du jo ikke få i grafvinduet, og derude er værdien så tæt på 0, at det reelt ikke betyder noget.
2) Definere f(x):=normpdf(x,10,4) og så beregne F(7) =  \int_{-\infty }^{7}f(x)dx

3) Benytte den indbyggede fordelingsfunktion normcdf. F(7) = normcdf(-∞,7,10,4)

Prøv dem alle tre og se, at de giver det samme.


Skriv et svar til: graf for en tæthedsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.