Matematik

Trigonometri

04. maj 2021 af jasmin1234561 - Niveau: C-niveau
En venlig sjæl der kunne hjælpe med hvordan den her opgave regnes ud? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2021 af PeterValberg

Benyt, at du kan beregne arealet af en trekant, hvis du kender
længden af to sider og deres indbyrdes vinkel, - formlen omtales
nogen gange som "den halve appelsin"

T_{ABC}=\tfrac12\cdot a\cdot b\cdot\sin(C)

I dit tilfælde bliver det så:

8,4=\tfrac12\cdot 5,2\cdot |AC|\cdot\sin(29^{\circ})

så skal du bare isolere |AC| og beregne resultatet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2021 af PeterValberg

Se eventuelt formel 41 (side 9) i denne formelsamling (C niveau) < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.