Fysik

kosmologi

04. maj 2021 af amal5123 - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg den her opgave:

I denne øvelse skal du regne på Universets densitet før i tiden. Vi ser på et stort område af Universet. På et tidspunkt er volumen af dette område V1, og den gennemsnitlige densitet er  [\rho_1] . På et senere tidspunkt har området udvidet sig til et volumen V2 , og den gennemsnitlige densitet er blevet  [\rho_2] . Vi går ud fra, at der ikke dannes nyt stof - dvs. at den samlede masse inden for dette område af Universet ikke ændrer sig med tiden.

Vis, at:  [r^{3}_{1} \cdot \rho_1 = r^{3}_{2} \cdot \rho_2]  , idet rumfanget for en kugle er givet ved  [V =\frac{4}{3} \cdot \pi \cdot r^3] 

Se vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af janhaa

\rho=m/V\\ \\m_1=m_2

\rho_1*\frac{4}{3}*\pi*r_1^3=\rho_2*\frac{4}{3}*\pi*r_2^3\\ \\ \rho_1*r_1^3=\rho_2*r_2^3\\ \\ q.e.d.


Skriv et svar til: kosmologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.