Kemi

Salte

12. maj 2021 af Camilla0276 - Niveau: C-niveau

Hvis man blander en opløsning af magnesiumnitrat, , med en opløsning af natriumcarbonat, , udfælder et salt. Hvilket salt udfælder?

Når man blander en opløsning af calciumnitrat, , med en opløsning af natriumhydroxid, , fremkommer et bundfald. Opskriv et reaktionsskema for denne fældningsreaktion.  

Angiv formelenheden for saltet bariumhydroxid.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2021 af mathon

                  \begin{array}{llllll}&& Mg(NO_3)_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Na_2CO_3\,_{\textit{(aq)}} \;\longrightarrow \;MgCO_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,NaNO_3\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2021 af mathon

                  \begin{array}{llllll}&& Ca(NO_3)_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NaOH\,_{\textit{(aq)}} \;\longrightarrow \;Ca\left ( OH \right )_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,NaNO_3\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Skriv et svar til: Salte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.