Matematik

Opsendelse af rumraket

16. maj 2021 af Arbejdshesten - Niveau: B-niveau

I denne opgave, er jeg i tvivl om, hvad krokodillenæbbet betyder, der er imellem 0 og 280 (0 ≤ t ≤ 280)

Hvad skal det helt nøjagtigt betyde, for er ikke helt med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2021 af ringstedLC

Du ser raketten til tiden t = 0 og t = 500

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2011015


Svar #2
16. maj 2021 af Arbejdshesten

Okay, men hvorfor lige 500 sekunder? X og Y-værdierne er antal kilometer vel


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2021 af ringstedLC

Undskyld. Du ser rakettens bevægelse. Nærlæs opgaveteksten og linket


Svar #4
16. maj 2021 af Arbejdshesten

Kan det passe, at man intergrere den første funktion i Opgave a): v(t) fra 0 til 280? 
Har vedhæftet udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2021 af ringstedLC

#4: Ja,. dels fordi det står der i opgaven og dels fordi det er rigtigt:

\begin{align*} \textup{Generelt}:\int \!f(x)\,\mathrm{d}x = F(x)&\Rightarrow F'(x)=f(x) \\ \int \!v(t)\,\mathrm{d}t = V(t)=s(t)&\Rightarrow s'(t)=v(t)=a\;,\;a=\textup{h\ae ldningen af en (\textit{t}\,,\,\textit{s})-graf} \end{align*}

Nu skal du så tilbage i opgaveteksten og have fat i enhederne på t og v for at bestemme resultatets enhed og kan eventuelt omregne.


Skriv et svar til: Opsendelse af rumraket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.