Matematik

bestem den årlige procentvise rente

19. maj 2021 af NANAA1992 - Niveau: C-niveau

bestem den årlige procentvise rente 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2021 af PeterValberg

Benyt

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

18465=15000\cdot(1+r)^{10}

r er den årlige rente som decimaltal

r=\sqrt[10]{\frac{18465}{15000}}-1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& K_n=K_0\cdot \left ( 1+r \right )^n\\\\& 1+r=\left ( \frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}\\\\& 1+r=\left ( \frac{18\;465}{15\,000} \right )^{\frac{1}{10}}=1.021 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2021 af AMelev

Benyt fremskrivningsformlen Kn = K0·(1 + r)n, hvor
Ker saldo efter n rentetilskrivninger, Ker indsat beløb, r er terminsrentefoden, og n er antal rentetilskrivninger (antal terrminer).

Indsæt i formlen og løs ligningen mht. r.


Skriv et svar til: bestem den årlige procentvise rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.