Matematik

Hjælp til TI-Nspire regneark - hvorfor gider den ikke??

22. maj 2021 af inneedofhomework - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har denne opgave, og jeg er i gang med at løse opgave a.

Jeg gør sådan her i TI-Nspire (vedhæftet), og som I kan se, så skriver jeg (1.02 * b1 - 0.01 * b1), men idet jeg trykker enter, får jeg det forkerte resultat. Der skulle gerne stå 1011.02 ved kolonne 3, og ikke 1010


Svar #1
22. maj 2021 af inneedofhomework

Her er hvad jeg har indtastet:


Svar #2
22. maj 2021 af inneedofhomework

Jeg har også prøvet i Geogebra, men giver det samme resultat...


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2021 af ringstedLC

#0: Nej du får det "rigtige":

\begin{align*} B1 &=1000 \\1.02\cdot B1-0.01\cdot B1 &= \\ 1.02\cdot 1000-0.01\cdot 1000 &= \\ \left (1.02-0.01\right )\cdot 1000 &= 1010 \end{align*}

Men du skal sige:

\begin{align*} y_{n+1} &= 1.02\cdot y_{n}-0.01\cdot y_{n-1}\;,\;n=1,2,3,... \\ B3:y_{2} &= 1.02\cdot y_{1}-0.01\cdot y_{0}\;,\;n=1 \\ &= 1.02\cdot 1001-0.01\cdot 1000=1011.02 \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2021 af AMelev

Det ligner noget fra en differensligning, men din forskrift lyder ikke rigtig, da (1.02 * b1 - 0.01 * b1) = 1.01*b1.
Jeg gætter på, at differensligningen hedder yn+1 = 1.02·yn - 0.01·yn-1, så der skulle stå =1.02*b2-0.01*b1.


Svar #6
22. maj 2021 af inneedofhomework

Jeg prøver så lige igen... Tak.
Hvordan får jeg tegnet punkplottet i TI-Nspire? Vælger jeg en ny side og trykker på graf eller er der en anden måde, når jeg har regnearket?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2021 af AMelev

Kan du ikke bare dele siden og "Tilføj grafer"? Der skal du så via Grafindtastning/Redigér vælge Punktplot.
Som x-liste taster du n og som y-liste taster du yn.


Skriv et svar til: Hjælp til TI-Nspire regneark - hvorfor gider den ikke??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.