Matematik

Hvor mange procent er 4 ud af 8 Hvor mange procent er 8 ud af 4

27. maj 2021 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvor mange procent er 4 ud af 8         Hvor mange procent er 8 ud af 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2021 af Quarr

4/8=x/100

x=50%

8/4=x/100

x=200%

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2021 af PeterValberg

Se eventuelt denne video om grundlæggende procentregning < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2021 af LazyJones

Du kan let omregne fra en andel til procent: Gang decimaltallet med 100.

- Men hvordan finder man en andel?

Udfør divisionen.

- Hvilken division? 

"Ud af" betyder faktisk "divideret med".

Eksempel: 4 ud af 8

Betyder: 4/8

Udregning af division: 4/8 = 0,5

Omregning til procent: 0,5 * 100 = 50

4 ud af 8 er 50%

Eksempel: 8 ud af 4

Betyder: 8/4

Udregning af division: 8/4 = 2

Omregning til procent: 2 * 100 = 200

8 ud af 4 er 200%


Skriv et svar til: Hvor mange procent er 4 ud af 8 Hvor mange procent er 8 ud af 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.