Fysik
Rødforskydning
Hejjj
Jeg har fået stillet en opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af. Den lyder således: Bestem galaksens hastighed (Tip: benyt formlen v = c * z) OG: Hvilken afstand har galaksen ifølge Hubbles lov?
Tak på forhånd! :)
Svar #1
30. maj 2021 af OliverHviid
Kan du ikke komme med hele opgaven? Hvilken galakse? Hvordan lyder opgaven helt præcist?
Men når du har bestemt hastigheden, så kan du bruge Hubbles lov på følgende måde. Man har:
v=H*r hvor v er hastigheden, H er Hubbles konstant og r er afstanden. Du kan så isolere afstanden og få
r=v/H.
Svar #2
30. maj 2021 af peter lind
Du kan også se https://da.wikipedia.org/wiki/Dopplereffekt https://da.wikipedia.org/wiki/Dopplereffekt om hvordan du finder z
Svar #3
03. juni 2021 af ibenlc
Opgaven lyder således:
I spektret for en galakse observeres bølgelængder af spektrallinjer fra brint, som er 1,08 gange større end det, man måler i et laboratorium på Jorden.
Bestem galaksens hastighed (Tip: Benyt formlen v = c * z)
OG: Hvilken afstand har galaksen ifølge Hubbles lov?
Skriv et svar til: Rødforskydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
