Fysik

Bevis af densitet

04. juni 2021 af Michaelaaa - Niveau: B-niveau

Masksimal masse, m, af nyttelast og ballon for en varmluftsballon afhænger af forskellen mellem densiteterne af luften ind i og uden for ballonen. 

a. Bevis, at m=(ρluft-ρballon)*V, hvor ρlufter densiteten af luften uden om ballonen, og ρballon er densiteten af luften i ballonen, og V er ballonens volumen. 

Densiteten af luft ved en bestemt temperatur kan beregnes med formlen. 

ρ=MR*pT

T er temepraturen, R er en konstant kaldt gaskonstanten, p er trykket og M er luftens molare masse. Antag, at der er samme tryk inde i ballonen som uden for ballonen. 

b. Bevis, at m er omvendt proportional med temperaturforskellen mellem luften inde i og luften uden om ballonen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2021 af janhaa

#0

Masksimal masse, m, af nyttelast og ballon for en varmluftsballon afhænger af forskellen mellem densiteterne af luften ind i og uden for ballonen. 

a. Bevis, at m=(ρluft-ρballon)*V, hvor ρlufter densiteten af luften uden om ballonen, og ρballon er densiteten af luften i ballonen, og V er ballonens volumen. 

Densiteten af luft ved en bestemt temperatur kan beregnes med formlen. 

ρ=MR*pT

T er temepraturen, R er en konstant kaldt gaskonstanten, p er trykket og M er luftens molare masse. Antag, at der er samme tryk inde i ballonen som uden for ballonen. 

b. Bevis, at m er omvendt proportional med temperaturforskellen mellem luften inde i og luften uden om ballonen. 


pM=\rho RT\\ \\ \rho=\frac{pM}{RT}


Skriv et svar til: Bevis af densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.