Matematik

Kapitalfremskrivning og eksponentielfunktioner

08. juni 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg skal op til mundtlig matematik og ville derfor spørge hvad der menes med disse tre underspørgsmål. 

Kapitalfremskrivning og eksponentialfunktioner:

•Fremskrivning med procent

•Kapitalfremskrivning

•Eksponentialfunktioner, vækstrate, fremskrivningsfaktor og fordoblingskonstant

Jeg har siddet og gøjlet med det i et stykke tid, men kan stadig ikke rigtigt, forstå foreskellen på vækstrate og fremskrivningfaktor og hvornår de andvendes, samt hvad forskellen på kapitalfremskrivning og renteformlen er. 

Håber i vil hjælpe. Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2021 af PeterValberg

Der er masser af hjælp at finde på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. juni 2021 af lauhan (Slettet)

Har set alle videoerne, men forstår bare stadig ikke de sidste spørgsmål jeg stilte ovenover


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Eksponential-}\\ \textbf{funktion:}\\&& y=b\cdot a^x\\\\& \textup{fremskrivnings-}\\& \textup{faktor:}& a=1+r\\\\& &y=b\cdot (1+r)^x\\\\& \textup{v\ae kstrate:}&r\\\\& \textup{Fordoblings-}\\& \textup{konstant:}&2b=b\cdot a^{X_2}\\\\&& 2=a^{X_2}\\\\&& \ln(2)=\ln(a)\cdot X_2\\\\&& X_2=\frac{\ln(2)}{\ln(a)} \end{array}


Svar #4
08. juni 2021 af lauhan (Slettet)

okay. Tak for hjælpen


Svar #5
08. juni 2021 af lauhan (Slettet)

Hvilken sammenhæng af renteformlen og en opsparingsannuitet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2021 af mathon

#5
        se
                https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2016934#2016991


Skriv et svar til: Kapitalfremskrivning og eksponentielfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.