Fysik

El-koger

08. juni 2021 af Alexxen - Niveau: B-niveau

Hej. Nogen der kan hjælpe med denne opgave? :)

Vedhæftet fil: el koger.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2021 af mathon

Hvad har du beregnet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2021 af mathon

         \small \begin{array}{llllll} \small \textbf{a)}\\& \textup{opvarmning:}&E_{nytte}=\left ( 1.2\;kg \right )\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( (100-12)\;K \right )=442.042\;kJ \end{array}


Svar #4
08. juni 2021 af Alexxen

Har beregnet opgave a og b

. Glemte at skrive det var opgave c jeg ikke kan finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2021 af ringstedLC

c) 0.9 l af det 100º vand opvarmer 850 g ler fra 21º til fællestemp.:

\begin{align*} \Delta E_v &= \Delta E_l\quad \textup{(energibevarelse)} \\ m_v\cdot c_v\cdot \Delta T_v &= m_l\cdot c_l\cdot \Delta T_l \\ m_v\cdot c_v\cdot \bigl(100^{\circ}-T_F\bigr) &= m_l\cdot c_l\cdot \bigl(T_F-21^{\circ}\bigr) \\ T_F &=... \end{align*}

Bemærk: De to masser og varmekapaciteter har ikke samme enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juli 2021 af mathon

                     \begin{array}{llllll}&&\large \frac{100\;C-T_F}{T_F-21\;C}=\frac{m_l}{m_v}\cdot \frac{c_l}{c_v}\\\\&& \frac{100\;C-T_F}{T_F-21\;C}=\frac{0.850}{1.2}\cdot \frac{0.860}{4.2}=\small 0.14504\\\\&& 100\;C=T_F+0.14504\cdot T_F-0.14504\cdot 21\;C\\\\&& 100\;C=1.14504\;T_F-3.04584\;C\\\\&& 103.04854\;C=1.14504\;T_F\\\\&& T_F=\frac{103.04854\;C}{1.14504}=90.0\;C \end{array}


Skriv et svar til: El-koger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.