Fysik

Omskrivning

09. juni 2021 af AliceiEventyrland (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan går man fra:

 L=n*1/2*\lambda -1/4*\lambda

Til dette udtryk?

L=(2*n-1)*\lambda /4


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2021 af Sveppalyf (Slettet)

L = n*½*λ - 1/4*λ

Vi omskriver 1/2 til 2/4:

L = n*2/4*λ - 1/4*λ

Så sætter vi 1/4*λ uden for parentes:

L = (2n - 1)*λ/4


Svar #2
09. juni 2021 af AliceiEventyrland (Slettet)

#1

L = n*½*λ - 1/4*λ

Vi omskriver 1/2 til 2/4:

L = n*2/4*λ - 1/4*λ

Så sætter vi 1/4*λ uden for parentes:

L = (2n - 1)*λ/4

Okay, jeg forstår det, som du har skrevet indtil 2. trin og hvor du ganger lambda med 1/4, men hvor kommer -1 fra og hvordan omformes 2/4λ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2021 af Sveppalyf (Slettet)

L = n*½*λ - 1/4*λ  <=>

L = n*2/4*λ - 1/4*λ  <=>

L = n*2*1/4*λ - 1/4*λ  <=>

L = 2n*λ/4 - 1*λ/4  <=>

L = (2n - 1)*λ/4


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.