Kemi

smeltepunkter for fedtstoffer

09. juni kl. 20:02 af Carolineshm - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan forklare mig hvorfor dobbeltbindinger sænker smeltepunkter i fedtstoffer.

Og hvorfor kædelængde øger smeltepunkter i fedtstoffer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni kl. 11:11 af Heptan

Jo længere kædelængde, desto stærkere Van der Waals kræfter, og desto højere smeltepunkt.

cis dobbeltbindinger sænker smeltepunktet, fordi dobbeltbindingen giver et hak i molekylet, så molekylerne ikke kan pakke lige så pænt. Det giver et lavere smeltepunkt.


Skriv et svar til: smeltepunkter for fedtstoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.