Matematik

forstår ikk

20. juni 2021 af gymelev12369 - Niveau: A-niveau

er der nogen der kan hjælp mig med at finde toppunktet

opgave i vedhæftet

Vedhæftet fil: Udkxdfgsdfglip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2021 af jl9

Bestem f'(x) og løs ligningen f'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2021 af ringstedLC

Brug formel (75)

... og giv tråden en sigende/beskrivende titel!


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juni 2021 af PeterValberg

Toppunktet for

f(x)=ax^2+bx+c

kan bestemmes som:

T_p(x,y)=\left(\frac{-b}{2a}\,;\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor d = b2 - 4ac

se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2021 af mathon

           \small \begin{array}{lllllll}&& 2x^2-4x+4=&2\cdot \left (x^2-2x+2 \right )=2\cdot \left ( (x-1)^2-1+2 \right )=2(x-1)^2+2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2021 af mathon

eller
          \small \begin{array}{llllll} \textup{toppunktets f\o rstekoordinat:}&x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-(-4)}{2\cdot 2}=1\\\\ \textup{toppunktets andenkoordinat:}&y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2=4-2\cdot 1^2=2 \end{array}


Skriv et svar til: forstår ikk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.