Matematik

parabler hjælp

14. juli 2021 af XXXX121221 - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe med det her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juli 2021 af mathon

      \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&& y=a\cdot (x-0)\cdot (x-3.7)\\\\&& 5.5=a\cdot \frac{3.7}{2}\cdot \left ( \frac{3.7}{2}-3.7 \right )\\\\&& a=-\frac{2200}{1369}\\\\&& f(x)=-\frac{2200}{1369}\cdot x\cdot \left ( x-3.7 \right )\\\\&& f(x)=-\frac{2200}{1369}\cdot x^2+\frac{220}{37}\cdot x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&\textup{Beregn sk\ae ring mellem}\\&& f(x)=-\frac{2200}{1369}\cdot x^2+\frac{220}{37}\cdot x \\& \textup{og}\\&& g(x)=3.1\quad x>2.3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juli 2021 af mathon

       \small \begin{array}{llllll}& \textup{Kaldes}&\textup{ sk\ae ringspunktet}\quad \left ( a,3.1 \right )\\& \textup{tegnes}&\textup{ linjen }x=a\textup{ hvorved }M \textup{ opdeles i et rektangel og et "restomr\aa de"}\\\\& \textup{Arealet af }&M\textup{ beregnes nu som summen af rektanglets areal og arealet af restomr\aa det}\\\\&& A_M=\left ( 3.1\cdot (a-2.3) \right )+\int_{a}^{3.7}\left (-\frac{2200}{1369}x^2+\frac{220}{37}x \right )\mathrm{d}x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juli 2021 af Soeffi

#0. b) Når man beregner arealet af M, så skal man dele M ind i to dele: M1 og M2 som vist...

M1 er et rektangel og M2 er et areal under parablen. Den x-værdi, der deler dem kaldes x0. (x = a kan misforstås, da a også er koefficient til foreskriften for parablen). 

Arealet af M1 findes ved at gange længde og bredde efter, at x0 er bestemt.
Arealet af M2 findes ved integration af parablens foreskrift mellem x0 og x = 3,7.

Vedhæftet fil:parabel_M.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
15. juli 2021 af mathon

#5
        korrekt!


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. juli 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}& \textup{Kaldes}&\textup{ sk\ae ringspunktet}\quad \left(x_o,3.1 \right )\\& \textup{tegnes}&\textup{ linjen }x=x_o\textup{ hvorved }M \textup{ opdeles i et rektangel og et "restomr\aa de"}\\\\& \textup{Arealet af }&M\textup{ beregnes nu som summen af rektanglets areal og arealet af restomr\aa det}\\\\&& A_M=\left ( 3.1\cdot (x_o-2.3) \right )+\int_{x_o}^{3.7}\left (-\frac{2200}{1369}x^2+\frac{220}{37}x \right )\mathrm{d}x \end{array}


Skriv et svar til: parabler hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.