Fysik

hvor dyrt er det? (kWh)

16. juli 2021 af anonym323232 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har lige et spørgsmål vedrørende kwh og omkostninger.

Lad os sige, at vi har en blæser, der bruger 80 W, og lad os så sige, at en kWh koster 2,25 kr. Hvor dyrt er det så at have den kørende i 8 timer?

Jeg har sagt følgende:

(80W/1000)*8 timer*2,25 kr.= 1,44 kr.

Er det korrekt?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2021 af Sveppalyf (Slettet)

80 W = 0,080 kW

Hvis den kører i 8 timer, så har den brugt

0,080 kW * 8 timer = 0,64 kWh

som koster

0,64 kWh * 2,25 kr/kWh = 1,44 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juli 2021 af ringstedLC

#0: Korrekt pris, men beregningen på enheder går galt:

\begin{align*} \textup{Forbrug}\cdot \textup{tid}\cdot \textup{Pris} &= \textup{Omk.} \\ \textup{kW}\cdot \textup{h}\cdot \textup{kr} &= \textup{kWh kr} \;{\color{Red} \neq} \;\textup{kr} \\ \end{align*}

da enheder på begge sider skal være de samme.

Særligt i fysik er det vigtigt, at man ikke "ganger pærer og æbler sammen":

\begin{align*} \textup{Forbrug}\cdot \textup{tid}\cdot \textup{Pris} &= \textup{Omk.} \\ \textup{kW}\cdot \textup{h}\cdot \frac{\textup{kr}}{\textup{kWh}} &= \\ \frac{\textup{kW}\cdot \textup{h}}{\textup{kWh}}\cdot \textup{kr} &= \textup{kr}\end{align*}


Skriv et svar til: hvor dyrt er det? (kWh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.