Matematik

sandsynlighed

22. juli 2021 af nutellaelsker - Niveau: C-niveau

Hej øver lidt i Mat C niveau inden jeg begynder Mat B nu til august. Jeg sidder med de her sandsynlighedsopgaver hvor jeg ikke ved hvordan man er kommet frem til svaret i den sidste opgave og det sidste spørgsmål i de to første opgaver i 7.2.3 og 7.2.4. Nogen som kan hjælpe mig? 

Vedhæftet fil: Skærmbillede (41)_LI.jpg

Svar #1
22. juli 2021 af nutellaelsker


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juli 2021 af ringstedLC

7.2.3

\begin{align*} A\cdot B+A\cdot C+B\cdot C &= 143 \end{align*}

NB. Det er en kombinatorik-opgave, da du finder muligheder for kombinationer. Sandsynlighed er beregningen af hvor sandsynligt det er, at en mulighed opstår.


Svar #3
22. juli 2021 af nutellaelsker

Ahh ja ubdskyld. Det er rigtigt. En kombinatorik opgave

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juli 2021 af ringstedLC

7.2.4

\begin{align*} \textbf{1.}&\quad \underset{\textup{P1}}{4}\cdot \underset{\textup{P2}}{3} \cdot \underset{\textup{P3}}{2}\cdot \underset{\textup{P4}}{1} &= &\: 4! \\ \textbf{2.}&\quad \underset{\textup{P1}}{1}\cdot \underset{\textup{P2}}{3} \cdot \underset{\textup{P3}}{2}\cdot \underset{\textup{P4}}{1} &= &\: 3! \\ \textbf{3.}&\quad \underset{\textup{P1}}{\underbrace{4-1}}\cdot \underset{\textup{P2}}{3} \cdot \underset{\textup{P3}}{2}\cdot \underset{\textup{P4}}{1} &= &\: 3\cdot 3!\end{align*}

eller med både multi.- og add.-princippet:

\begin{align*} \textbf{3.}&\quad \underbrace{\left (\underset{\textup{P1}}{3}\cdot \underset{\textup{P2}}{{\color{Red} 1}} \cdot \underset{\textup{P3}}{2}\cdot \underset{\textup{P4}}{1} \right )}+ \underbrace{\left (\underset{\textup{P1}}{3}\cdot \underset{\textup{P2}}{2} \cdot \underset{\textup{P3}}{{\color{Red} 1}}\cdot \underset{\textup{P4}}{1} \right )}+ \underbrace{\left (\underset{\textup{P1}}{3}\cdot \underset{\textup{P2}}{2} \cdot \underset{\textup{P3}}{1}\cdot \underset{\textup{P4}}{{\color{Red} 1}} \right )}= \\ &\qquad\qquad 3!\qquad\quad\;+\qquad\quad 3!\qquad\;\;\;+\qquad\quad 3!\qquad\quad=\: 3\cdot 3!\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juli 2021 af Soeffi

#1. Typer af tapas kaldes: A (30 kr.), B (30 kr.), C (40 kr.), D (50 kr.), E (50 kr.), F (70 kr.).

Kombinationsmuligheder for højst 100 kr.:

A (30 kr.), B (30 kr.), C (40 kr.), D (50 kr.), E (50 kr.), F (70 kr.) (6)

AB (60 kr.),   AC (70 kr.), AD (80 kr.), AE (80 kr.),
AF (100 kr.), BC (70 kr.), BD (80 kr.), BE (80 kr.),
BE (100 kr.), CD (90 kr.), CE (90 kr.), DE (100 kr.) (12)

ABC (100 kr.) (1)

I alt: 6 + 12 + 1 = 19


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juli 2021 af Soeffi

#5...(7.2.5)...Kombinationsmuligheder uanset pris: 26-1 = 63 (ikke at vælge nogen tæller ikke med).


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.