Matematik

Enhedsvektor og koordinater

13. august 2021 af Birkzz - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er lidt i tvil om hvordan jeg skal gribe disse to opgaver an?

nogle der kan hjælpe? :)


Svar #1
13. august 2021 af Birkzz

OPG 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{2.1}\\& \textup{enhedsvektor:}&\overrightarrow{e}_b=\frac{1}{\left | \overrightarrow{b} \right |}\cdot \overrightarrow{b}=\frac{1}{\sqrt{3^2+(-1)^2}}\cdot \begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \frac{3}{\sqrt{10}}\\ -\frac{1}{\sqrt{10}} \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{2.2}\\& \textup{enhedsvektorvinkel:}&\textup{da cos(v) er positiv og sin(v) er negativ, ligger vinklen i fjerde kvadrant}\\\\&& \cos(v)=\cos(-v)=\frac{3}{\sqrt{10}}\\\\&& -v=\cos^{-1}\left ( \frac{3}{\sqrt{10}} \right )=-18.43\degree\\\\&& \sin(v)=-\frac{1}{\sqrt{10}}\\\\&& v=\sin^{-1}\left (-\frac{1}{\sqrt{10}} \right )=-18.43\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2021 af ringstedLC


Skriv et svar til: Enhedsvektor og koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.