Kemi

ester

14. august 2021 af Cassidyy - Niveau: B-niveau

Hvordan opskriver man et reaktionsskema for fremstilling af esteren pentyl(ethanoat)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2021 af mathon

pentansyre reagerer med ethanol


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2021 af mathon

 \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{esterdannelse:}\\&& R^1-\overset{\overset{O}{||}}{C}-OH\;+\;HO-R^2\;\longrightarrow \;R^1-\overset{\overset{O}{||}}{C}-O-R^2 \end{array}


Svar #3
14. august 2021 af Cassidyy

hvad hvis man benytter pentan-1-ol, C5H12O, til fremstillingen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{specifikt:}\\&& C_4H_9-\overset{\overset{O}{||}}{C}-OH\;+\;HO-CH_2CH_3\;\longrightarrow \;C_4H_9-\overset{\overset{O}{||}}{C}-O-CH_2CH_3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2021 af mathon

hvad hvis man benytter pentan-1-ol, C4H9OH, til fremstillingen?

pentansyre reagerer med pentan-1-ol

            \small \small \small \begin{array}{lllll} C_4H_9-\overset{\overset{O}{||}}{C}-OH\;+\;HO-CH_2C_4H_9\;\longrightarrow \;C_4H_9-\overset{\overset{O}{||}}{C}-O-CH_2C_4H_9\;+\; H_2O\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2021 af mathon

eller noteret
            \small \small \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} C_4H_9-\overset{\overset{O}{||}}{C}-OH\;+\;HO-C_5H_{11}\;\longrightarrow \;\underset{pentyl-pentanoat}{C_4H_9-\overset{\overset{O}{||}}{C}-O-C_5H_{11}}\;+\; H_2O\end{array}


Svar #7
14. august 2021 af Cassidyy

her bliver der fremstilt pentyl pentanoat?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2021 af mathon

Nej til spørgsmålet i #7, som nu er slettet.


Skriv et svar til: ester

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.