Matematik

Ved en bestemt koncert kan lydniveauet bestemmes ved formlen:

15. august 2021 af hvemerduem - Niveau: B-niveau

Ved en bestemt koncert kan lydniveauet bestemmes ved formlen:

L=123,5 - 20 * log(x) ,

a) Bestem lydniveauet, når man står 12 meter fra scenekanten.
Hvis man vil undgå høreskader, bør lydniveauet højst være 91 dB.


 b) Hvad er det tætteste man kan stå på scenekanten, hvis man vil undgå høreskader?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2021 af Larsdk4 (Slettet)

A:

L=123,5 - 20 * log(12)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2021 af Larsdk4 (Slettet)

B:

123,5 - 20 * log(x)=91 

x= 42 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2021 af ringstedLC

a) Indsæt afstanden istedet for x:

\begin{align*} L &= 123.5-20\cdot \log(x) \\ L_{12} &= 123.5-20\cdot \log(12) \\ L_{12} &= \;?\,\textup{dB} \end{align*}

b) Indsæt = 91 og løs ligningen:

\begin{align*} L=91 &= 123.5-20\cdot \log(x) \\ x &= \;?\,\textup{m} \end{align*}

og igen; beskriv hvad du selv har fundet ud af og hvad du ikke forstår.


Svar #4
16. august 2021 af hvemerduem

Mange tak!


Skriv et svar til: Ved en bestemt koncert kan lydniveauet bestemmes ved formlen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.