Matematik

differentialregning

15. august 2021 af freja9292 - Niveau: A-niveau

nogle der kan hjælpe mig med at differentiere de her med mellemregninger? jeg seriøst helt blank

a) f(x)=9x6

b) f(x)=1/x

c) f(x)=3kvadratrodx

d)f(x)=2-x3


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2021 af ringstedLC

Slå op i din FS.


Svar #2
15. august 2021 af freja9292

Jeg er lige startet i 3.g, og vi har ikke fået en formelsamling endnu. Selv med formelsamlingen synes jeg det svært. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

Når man differentierer xn, får man n*xn-1.

Det kan du bruge i alle fire spørgsmål.

Det samme gælder den regel, der siger, at (af(x)) '  = a f'(x)

I b har du desuden brug for, at 1/x kan skrives som x-1

Ic bruger du, at kvadratroden af x kan skrives som x½.


Svar #4
15. august 2021 af freja9292

Jeg helt blank på hvad du mener, kan du ikke evt vise mig hvordan du gør? synes nemlig det virkelig svært


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2021 af SuneChr

# 4
På det undervisningsniveau, du er på, skal du kunne differentiere og integrere de elementære funktioner.
Andre funktioner vil alle være kombinationer eller sammensætninger af de få elementære, som skal sidde i skabet. Det har ingen værdi for dig blot at afskrive formelsamlingen, hvis du ikke ved, hvad det er, du gør.
Formelsamlingen er kun en støtte for hukommelsen for det, man gerne skulle vide i forvejen.
Bruger man ikke lærebøger mere? - og lærerne? Der vil man kunne finde alle de tekniske kneb.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.