Matematik

Vektor lektier

20. august 2021 af Kaya2003 - Niveau: B-niveau

Hej, har lidt svært ved disse tre opgaver håber nogle kan hjælpe.

Opgaverne er sat ind som en fil.

Vedhæftet fil: Math opgaver.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2021 af ringstedLC

3.D2.5

a)

\begin{align*} \vec{a} &= \binom{3t+20}{2}\;,\;\vec{b}=\binom{2}{-1} \\ \vec{a} &= \binom{3\cdot 1+20}{2}=\binom{?}{?}\;,\;t=1 \\ \vec{a}_b &=\binom{?}{?}\quad\textup{formel (55)} \end{align*}

b)

\begin{align*} \left |\,\vec{a}\, \right | &= \left |\,\vec{b}\;\right | \\ \sqrt{(3t+20)^2+2^2} &=\sqrt{2^2+(-1)^2}\quad\textup{formel (45)} \\ t &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2021 af ringstedLC

3.D1.1

\begin{align*} \vec{a} &= \binom{3}{-5}\,\;\vec{b}=\binom{-13}{23}\;,\;\vec{c}=\binom{-4}{12} \\ \vec{a}+\vec{b}=\vec{d}=\binom{d_1}{d_2} &= k\cdot \vec{c}\Rightarrow \vec{d}\parallel \vec{c}\Rightarrow \textup{det}\bigl(\vec{d},\vec{c})=0 \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2021 af ringstedLC

3.D1.2

\begin{align*} \vec{a} &= \binom{5}{-4}\;,\;\vec{b}=\binom{12}{15} \\ \vec{b} &= k\cdot \widehat{\vec{\,a}\,} \\ \textup{Enten}:\\ \vec{b}\parallel \! \widehat{\vec{\,a}\,}&\Rightarrow \textup{det}\bigl(\vec{b},\widehat{\vec{\,a}\,}\bigr)=0 \\ \textup{eller}:\\ \widehat{\vec{\,a}\,}\perp \vec{a}&\Rightarrow \vec{b}\perp \! \vec{\,a} \Rightarrow \vec{b}\cdot \vec{\,a}=0 \end{align*}


Skriv et svar til: Vektor lektier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.