Matematik

Fællesnævner for 4 brøker

25. august 2021 af Annicca (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Nogen der kan sige mig , om denne opgave er rigtig :

Billede er vedhæftet , og mit svar er :

24


Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2021 af mathon

Fællesnævneren er 60.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2021 af ringstedLC

Alle nævnerne skal gå op i en brugbar fællesnævner et helt antal gange. Det gør "10" op i 24 ikke. Følgende fællesnævner duer altid:

\begin{align*} \frac{1}{a}+\frac{1}{b}+\frac{1}{c} &= \frac{1+1+1}{a\cdot b\cdot c} \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \frac{1}{a}+\frac{1}{b}+\frac{1}{c}=\frac{bc+ac+ab}{a\cdot b\cdot c} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2021 af ringstedLC

#3: Tak for rettelsen, - det gik for stærkt!


Skriv et svar til: Fællesnævner for 4 brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.