Matematik

a) Bestem f'(3) og forklar betydningen af tallet

31. august 2021 af Amalie4444 - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved 

f(x)=e^x/x^2+1 

a) Bestem f'(3) og forklar betydningen af tallet 

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2021 af Moderatoren

Jeg har lige ændret titlen på din tråd. Prøv at huske for fremtiden:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Dine tråde indtil videre har alle næsten heddet det samme. 

Husk også: 

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Så er det meget lettere at hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll}\textup{Er det}\\& f(x)=\frac{e^x}{x^2+1}\\ \textup{eller}\\& f(x)=\frac{e^x}{x^2}+1? \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2021 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \small \textup{hvis}\\& f(x)=\frac{e^x}{x^2+1}\\ \textup{er}\\& f{\, }'(x)=\frac{(x^2-2x+1)\cdot e^x}{(x^2+1)^2}=\frac{(x-1)^2\cdot e^x}{\left (x^2+1 \right )^2}\\\\\\ \small \textup{hvis}\\& f(x)=\frac{e^x}{x^2}+1\qquad x\neq 0\\ \textup{er}\\& f{\, }'(x)=\left ( \frac{1}{x^2}-\frac{2}{x^3} \right )\cdot e^x \end{array}


Skriv et svar til: a) Bestem f'(3) og forklar betydningen af tallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.