Kemi

Glukose

01. september 2021 af htxelevinød - Niveau: A-niveau

Hvad kan man forklarer, ift. ringdannelse af glukose?


Svar #1
01. september 2021 af htxelevinød

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2021 af Planke94

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/undersoegelser/blod-og-urinproever/glucose-blodsukker-p/


Svar #3
01. september 2021 af htxelevinød

#2
https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/undersoegelser/blod-og-urinproever/glucose-blodsukker-p/

Kan ikke rigtig finde noget med ringdannelse i linket..

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2021 af Planke94

Kigger lige i mine gamle opgaver fra gym :D vender lige tilbage 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2021 af Planke94

Addition af OH-gruppen til C=O dobbeltbiningen.
Dobbeltbindingen brydes og OH spaltes fra.
Dobbeltbindingen kan både sidde på C1 og C2.
Hvis den sidder på C1 dannes der en 6 del ring = Pyranose.
Hvis det er på C2 dannes der en 5 del ring = Furanose.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. september 2021 af Planke94

Se om du kan bruge det her 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Glukose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.