Kemi

pH magnesiumhydroxid

06. september 2021 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

Hvad er pH af en (1,000 x 10^-9) M vandig opløsning af magnesiumhydroxid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2021 af janhaa

[OH^-]=10^{-7}\,M\\ pOH=7=pH


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2021 af janhaa

fordi;

[Mg(OH)_2]=2*10^{-9}< 10^{-7}


Svar #3
06. september 2021 af unicorn66

Det forstår jeg ikke helt? og det skal regnes til ph=7.004 men hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2021 af janhaa

#3

Det forstår jeg ikke helt? og det skal regnes til ph=7.004 men hvordan

in water:

[OH^-]=[H^+]=10^{-7}\,M

because of auto protolysis of water


Svar #5
06. september 2021 af unicorn66

okay:-)  og jeg skal vise at det giver 7.004 og ikke 7, hvordan gør jeg det


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. september 2021 af janhaa

[OH^-]=(10^{-7}+10^{-9})M=1,01*10^{-7}\,M\\ pOH=6,996\\ pH = 7,004


Svar #7
06. september 2021 af unicorn66

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: pH magnesiumhydroxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.