Matematik

To lineære funktioner er givet ved: 𝑓(𝑥) = 2𝑥 + 5 𝑔(𝑥) = 5𝑥 − 10

12. september 2021 af malteands - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg forstår simpelthen ikke den her opgave

To lineære funktioner er givet ved:

f(x) = 2x  + 5

g(x) = 5x − 10

a)  Bestem f(7)

b)  Løs ligningen f(x) = g(x)

Funktionen h er givet ved f(x) + g(x)
c) Bestem forskriften for h og beregn h(9)

Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2021 af bobtob

D

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2021 af ringstedLC

Skriv selv en titel på dine tråde!

Der er tre del-spørgsmål.

a) 

\begin{align*} f(7) &= 2\cdot 7+5=\;? \end{align*}

b) Det svarer til at finde x-værdien af deres grafers skæring:

\begin{align*} f(x) &= g(x) \\ 2x+5 &= 5x-10 \\ x &= \:? \end{align*}

c) 

\begin{align*} h(x) &= f(x)+g(x) \\ &= 2x+5+(5x-10) \\ h(x) &= ... \\ h(9) &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: To lineære funktioner er givet ved: 𝑓(𝑥) = 2𝑥 + 5 𝑔(𝑥) = 5𝑥 − 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.