Matematik

Arealet af en firkant, ved brug af en trekant (dens vinkel)

15. september 2021 af Stefanie2 - Niveau: A-niveau

Jeg sidder fast med følgende opgave, for jeg kan simpelthen ikke helt se hvordan jeg skal løse den?


Svar #1
15. september 2021 af Stefanie2

???


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2021 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \triangle ABC: \\\angle C &= 90^{\circ}\;,\;\angle BAC=0.5v\Rightarrow \tan(0.5v)=\frac{r}{\left | AC \right |} \Rightarrow \left | AC \right |=\;? \end{align*}

b)

\begin{align*} A_G &= A_{ACBD}-\textup{Udsnit}_{CBD} \\ &= 2\cdot A_{ABC}-0.5\cdot r^2\cdot \theta\;,\;\theta =\frac{\angle CBD}{360^{\circ}}\cdot 2\pi\;,\;\angle CBD=2\cdot \bigl(90^{\circ}-0.5v\bigr) \end{align*}


Svar #4
15. september 2021 af Stefanie2

Så får jeg:

solve(Tan(0.5) = \frac{2}{(AB)}, x) = 229.1773002

kan dette passe?


Svar #5
15. september 2021 af Stefanie2

Og jeg forstår ikke helt hvad du gør i b)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2021 af ringstedLC

#4: Nej, men det er heller ikke tan(0.5)... Og du skal indstille til grader.

#5: Slå arealet af et cirkeludsnit op. Husk: Centervinklen omregnes til radianer.


Svar #7
15. september 2021 af Stefanie2

hvis det ikke er tan(0.5) hvad er det så?


Svar #8
15. september 2021 af Stefanie2

er det denne A=pi*r^2*\frac{v}{360}


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2021 af ringstedLC

#7: Genlæs #3 a)

#8: Ja.


Skriv et svar til: Arealet af en firkant, ved brug af en trekant (dens vinkel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.