Matematik

Pythagoras-trigonometri

17. september 2021 af julieded (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Du står 3m fra en flagstang som er vinkelret med jorden, vinkelen fra dine fødder til toppen er 33
grader hvor høj er flagstagen

Hvordan løser jeg denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2021 af Sofia0294

tan(34º) = (h-1,7) / 5

5·tan(34º) = h - 1,7

 h = 5·tan(34º) + 1,7


Svar #2
17. september 2021 af julieded (Slettet)

hvad står 1,7 for??

der er kun 33 og 3 

kan du forklare det lidt??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2021 af janhaa

\tan(33^o)=\frac{h}{3}\\ \\ h=1,95\,(m)


Svar #4
17. september 2021 af julieded (Slettet)

Tusind tak!

Skriv et svar til: Pythagoras-trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.